Koning noemt Olympische Spelen fantastisch

Vorsten

2016-08-16 19:11:00

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brachten dinsdag een bezoek aan het olympisch dorp in Rio de Janeiro. Hij zei dat het fantastische Spelen zijn en dat iedereen het uiterste geeft om er iets moois van te maken.

Het koninklijk paar werd ontvangen door chef de mission Maurits Hendriks. Ook de prinsessen Amalia, Ariane en Alexia waren erbij. De Oranjes voerden in het atletendorp gesprekken met verschillende sporters. Na afloop toonde de koning zich erg ingenomen met de Olympisch Spelen.

“Het zijn fantastische Spelen. Iedereen geeft het uiterste om er het mooiste van te maken”, zei de koning, die sinds zondag met zijn gezin olympische wedstrijden bijwoont. De koning zag “onverwachtse successen, natuurlijk ook persoonlijke teleurstellingen”, zo zei hij voor de camera van het ANP. ”Maar het mooiste waar we vanuit moeten gaan is dat iedereen zijn uiterste best doet en hier alles geeft op de Olympische Spelen om een topprestatie neer te zetten. En om dat te mogen zien is fantastisch.”

De Oranjes zaten maandag nog op de tribune bij het turnen en zagen Sanne Wevers op de balk een gouden medaille winnen. Dinsdagavond zijn ze ook aanwezig bij het turnen.


Meer Nederland

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!