Koning ontvangt geloofsbrieven van ambassadeurs

Vorsten

01-12-2020 12:24:57

Koning Willem-Alexander ontvangt woensdagochtend de ambassadeurs van Costa Rica, Kazachstan en IJsland. Dat doet hij nadat hij hun geloofsbrieven in ontvangst neemt.

De koning gaat vervolgens op Paleis Noordeinde in gesprek met ambassadeurs Arnoldo Brénès Castro van Costa Rica, Askar Zhumagaliyev van Kazachstan en Kristján Andri Stefánsson van IJsland. Die worden met een paardenrijtuig opgehaald en naar het paleis gebracht, begeleid door de Bereden Marechaussee.

De geloofsbrieven worden niet rechtstreeks aan de Koning overhandigd, maar door de ambassadeur op een tafel geplaatst. Bij het Paleis staan een erewacht, bestaande uit een commandant en militairen van de Koninklijke Militaire School Luchtmacht, en een militaire kapel opgesteld. De ambassadeurs worden verwelkomt met een eresaluut van vier roffels. Diezelfde roffels worden herhaald bij vertrek.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.