Koning ontvangt nieuwe ambassadeurs op Paleis Noordeinde

Vorsten

02-12-2020 17:26:00

Koning Willem-Alexander heeft woensdag de geloofsbrieven van drie nieuwe ambassadeurs ontvangen. Achtereenvolgens ontving de koning de pas aangestelde ambassadeurs uit Costa Rica, Kazachstan en IJsland.

Geloofsbrieven zijn twee documenten van een buitenlands staatshoofd die een nieuwe ambassadeur aanbiedt aan de koning. In de regel worden ze overhandigd op Paleis Noordeinde in Den Haag.

De overhandiging gaat gepaard met een reeks rituelen. Zo worden de ambassadeurs voorafgaand aan de overhandiging opgehaald door een rijtuig met twee bijrijders in galatenue. Voor en achter het rijtuig rijden ruiters van de Bereden Brigade van de Koninklijke Marechaussee, ook in een speciaal tenue.

De ambassadeurs worden vervolgens in jacquet of nationale dracht verwacht op het werkpaleis, waar een eresaluut en het volkslied van het land van de ambassadeur klinkt.

Naast de ontvangst van de geloofsbrieven heeft de koning woensdag afscheid genomen van de vertrekkend ambassadeur van Sudan.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.