Koning op bezoek bij winnaar Appeltje van Oranje

Vorsten

22-09-2020 12:24:16

Koning Willem-Alexander bezocht dinsdagochtend een van de winnaars van het Appeltje van Oranje 2020. Deze jaarlijkse prijs van het Oranje Fonds voor sociale initiatieven ging dit jaar naar het project Time2Shine.

View this post on Instagram

Koning Willem-Alexander bezoekt stichting Bedrijf en Samenleving. De stichting won dit jaar met het project Time2Shine een van de drie Appeltjes van Oranje, de jaarlijkse prijzen van het @oranje_fonds voor succesvolle sociale initiatieven. Het project Time2Shine zet mentoren uit met name het bedrijfsleven in om jongeren blijvend bij de samenleving te betrekken. Koning Willem-Alexander spreekt met de initiatiefnemers en betrokkenen over het ontstaan, de ontwikkeling en de ambities van Time2Shine. Vier deelnemende jongeren en hun mentoren vertellen de Koning over hun aanpak en persoonlijke resultaten. De jongeren die deelnemen aan Time2Shine hebben verschillende achtergronden, maar allen met een kwetsbaarheid waar zij in hun eigen netwerk geen ondersteuning voor hebben. De stabiele basis van de mentoren is daarom van grote meerwaarde in het contact. De jongeren kiezen zelf op welke leefgebieden ze stappen willen zetten. De aanpak kan bijvoorbeeld gericht zijn op school of werk maar ook op financieel beheer, huisvesting en wonen of gezondheid en sociale contacten. #Time2Shine #OranjeFonds #koning #king #WillemAlexander #kwetsaar #appeltjevanoranje #prijs @bedrijfensamenlevinghaarlem ?Oranje Fonds

A post shared by Koninklijk Huis (@koninklijkhuis) on

Time2Shine is een initiatief van stichting Bedrijf en Samenleving in Haarlem. Hier betrekken mentoren uit het bedrijfsleven jongeren bij de samenleving. Het project is bedoeld voor jongeren in een kwetsbare situatie zonder een eigen netwerk. Mentoren helpen hen onder andere met school, werk of sociale contacten.

De koning ging in gesprek met vier van de deelnemende jongeren en hun mentoren. De deelnemers vertelden over hun eigen aanpak en wat zij bereikt hebben door Time2Shine.

De winnaars van het Appeltje van Oranje werden al in juli bekendgemaakt. Vanwege het coronavirus vond de uitreiking door koningin Máxima daarom niet plaats op Paleis Noordeinde, maar werd deze live uitgezonden.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.