Koning opent alsnog tentoonstelling over besmettingsziekten

Vorsten

09-06-2020 15:49:18

Koning Willem-Alexander opent drie maanden later dan gepland alsnog de tentoonstelling ‘Besmet!’ in Rijksmuseum Boerhaave in Leiden. Op 16 juli verricht de koning de openingshandeling. Dat maakte de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) dinsdag bekend.

De opening zou oorspronkelijk op 15 april plaatsvinden, maar door de corona-uitbraak kon dat niet doorgaan. De tentoonstelling gaat over de uitbraken van besmettelijke ziekten en hoe die het leven kunnen ontwrichten. Ook sluit de tentoonstelling aan bij de recente uitbraak van het coronavirus en bij de maatschappelijke discussie over de vaccinatiegraad.

De expositie bevat niet alleen wetenschappelijke objecten, maar ook kunstvoorwerpen, zoals de zogenaamde ‘Plague Dress’ een jurk die is gemaakt van ruwe zijde en walnootschillen. Ook zijn historische wasmoulages te zien die de ernst van besmettelijke ziekten tonen. ‘Besmet!’ is van 17 juli 2020 tot en met 9 januari 2022 te bezoeken.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.