Koning opent Erasmus Experience

Vorsten

28-09-2016 06:31:00

Koning Willem-Alexander opent woensdag de Erasmus Experience in de hoofdvestiging van Bibliotheek Rotterdam. Hij wordt daarbij niet vergezeld door zijn echtgenote. Koningin Máxima heeft een afspraak in Zoetermeer staan waar ze de viering van het tienjarig bestaan van de stichting Participatie, Integratie en Emancipatie Zoetermeer (Piëzo) bijwoont.

Willem-Alexander krijgt als eerste de gelegenheid de Erasmus Experience te beleven. Circa vijfduizend werken van de Nederlandse humanist Erasmus vormen de basis van de interactieve en permanente tentoonstelling, die zich richt op een breed publiek van jong tot oud. Speciaal voor jongeren is er een educatief programma ontwikkeld. Na de opening krijgt de koning een rondleiding. Ook is er een toespraak van de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb.

Máxima viert ondertussen het jubileum van Piëzo. De stichting richt zich op mensen in kwetsbare situaties en geeft hen ondersteuning bij het vinden van hun weg in de samenleving. Van 2013 tot 2015 nam Piëzo deel aan het Oranje Fonds Groeiprogramma. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.