Drukke agenda voor het koningspaar

Vorsten

12-11-2014 06:57:00

DEN HAAG – Koning Willem-Alexander is donderdag in Overijssel. De koning opent in Dalfsen namelijk Kulturhus Trefkoele+, is te lezen in de agenda op de website van het Koninklijk Huis.

De Trefkoele+ is een multifunctioneel ontmoetingscentrum voor alle inwoners van de gemeente. In het gebouw zijn verschillende activiteiten samengebracht, zo is er onder meer een bibliotheek, een kinderopvang, een sporthal en een ouderensoos. Na diverse muziekoptredens en sportdemonstraties krijgt Willem-Alexander een rondleiding door het centrum.

Koningin Máxima is donderdag ook op pad. In de ochtend is de koningin in Westbeemster. Ze opent daar het nieuwe gebouw van CONO kaasmakers. In de middag reist Máxima door naar Alkmaar. In het AFAS stadion opent de koningin de Lustrum Beursvloer van Stichting De Waaier. Op de beursvloer staan bedrijven die hun kennis, materialen of ‘vrijwilligersuren’ gratis aanbieden aan non-profitorganisaties.

Het koningspaar heeft woensdag ook verschillende afspraken in de agenda staan. Deze vinden allemaal in Amsterdam plaats.

Meer Nederland