Koning opent Rembrandt-tentoonstelling

Vorsten

2015-02-08 08:32:00

DEN HAAG – Komende week opent koning Willem-Alexander een grote tentoonstelling over Rembrandt van Rijn in Amsterdam. Zijn moeder prinses Beatrix woont de rouwdienst bij van de Duitse oud-bondspresident Richard von Weizsäcker.

Op woensdag wordt de rouwdienst gehouden. De officiële plechtigheid vindt plaats in de Berliner Dom. Ook minister van staat Ruud Lubbers is namens de regering bij de dienst aanwezig. Minister-president Rutte heeft namens de regering per brief condoleances overgebracht aan bondspresident Joachim Gauck, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. Prinses Beatrix en wijlen prins Claus hadden goede persoonlijke banden met de oud-bondspresident.

Op donderdag wordt koning Willem-Alexander verwacht in Amsterdam. Hij opent in het Rijksmuseum de overzichtstentoonstelling Late Rembrandt. Met negentig schilderijen, tekeningen en prenten biedt het Rijksmuseum met Late Rembrandt voor het eerst een uitgebreid overzicht van het werk van Rembrandt van Rijn tussen circa 1652 en zijn dood in 1669.

Rembrandt experimenteerde in de laatste jaren van zijn leven met grafiek- en schildertechnieken, waarmee hij een ongekende diepgang in zijn werk wist te brengen. Zijn schilderijen uit deze periode zijn al eeuwenlang bepalend voor het Rembrandtbeeld wereldwijd.


Meer Nederland