Koning opnieuw op bezoek bij woonzorglocatie in Hoorn

Vorsten

27-01-2021 12:27:57

Koning Willem-Alexander brengt donderdag online een bezoek aan woonzorglocatie Lindendael in Hoorn. Het bezoek staat in het teken van de impact van de tweede coronagolf op de bewoners, medewerkers en vrijwilligers van de woonzorglocatie. Het is het tweede bezoek van de koning aan Lindendael.

Willem-Alexander gaat, net als in april afgelopen jaar, in gesprek met de leden van het crisisteam van Omring, de organisatie waar Lindendael onderdeel van is. Naast de huidige stand van zaken spreken zij over de gevolgen van de coronamaatregelen voor bewoners, medewerkers en bezoekers. Daarnaast komen in een gesprek met onder andere de locatiemanager de verschillen en overeenkomsten tussen de eerste en tweede coronagolf aan bod. Het vaccineren van cliënten van Lindendael tegen het coronavirus start 28 januari en de verwachtingen daarover worden ook met de koning besproken.

Willem-Alexander brengt donderdag ook een virtueel bezoek aan de Covid-19 afdeling van Omring in het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn. Voor de coronacrisis deed de afdeling dienst als herstelafdeling, maar nu is deze ingericht voor mensen met corona die ontslagen zijn van de verpleegafdeling in het ziekenhuis maar niet fit genoeg zijn om naar een Omring-locatie of naar huis te gaan. Medewerkers van Omring verzorgen hen daar.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.