Koning neemt geloofsbrieven in ontvangst

Vorsten

2014-11-26 07:02:00

DEN HAAG – Koningin Máxima is nog tot en met vrijdag in China. Haar man koning Willem-Alexander overhandigt deze woensdag de geloofsbrieven aan de ambassadeurs van Korea, Costa Rica en Turkmenistan. Dat staat in de agenda van de website van het koninklijk huis.

Woensdagmiddag opent de koning de Blue Energy proefinstallatie in Breezanddijk op de Afsluitdijk. De proefinstallatie is de eerste installatie waarbij de winning van energie uit zoet en zout water in de praktijk wordt getest. Door het zoute en zoete water langs membranen te voeren, ontstaat een spanningsverschil dat wordt omgezet in elektriciteit.

Donderdag is de koning aanwezig bij de jubileumbijeenkomst van de Diensten Geestelijke Verzorging bij Defensie. Hij neemt er het eerste exemplaar van het Jubileumboek in ontvangst.

Prinses Beatrix wordt vrijdag verwacht in Lunteren bij het 5e Nationaal Congres Palliatieve Zorg. Prinses Laurentien houdt vrijdagmiddag een toespraak tijdens het tweede Braillesymposium van de NLBB Vereniging van Leesgehandicapten.


Meer Nederland