Koning brengt innovatieve werkbezoeken

Vorsten

03-02-2015 14:03:00

EINDHOVEN – Koning Willem-Alexander is dinsdag weer op pad geweest. Samen met minister Henk Kamp van Economische Zaken bracht de koning een werkbezoek bij een hightechbedrijf en bij verschillende startups in de regio Eindhoven, maakt de Rijksvoorlichtingsdienst bekend.

Het bezoek van de koning stond in het teken van technologische innovatie en het belang daarvan voor bedrijven, voor werkgelegenheid en voor de groei van de Nederlandse economie. Willem-Alexander begon het werkbezoek bij Prodrive Technologies in Son. Het bedrijf ontwerpt en produceert mechanische en elektronische onderdelen. Na een rondleiding nam de koning deel aan een gesprek waarbij werd gesproken over de noodzaak van vernieuwing en scholing binnen bedrijven.

Na het bezoek in Son gingen de koning en de minister naar StartupBootCamp op de High Tech Campus in Eindhoven. Binnen deze organisatie staan mensen uit de top van het bedrijfsleven en de wetenschap klaar om net beginnende bedrijven te helpen met kennis, contacten en ervaring. Jaarlijks krijgen zo’n tien startups bij StartupBootCamp de kans om drie maanden te werken aan de groei van hun bedrijf.

Het bezoek aan de bedrijven in de regio Eindhoven is onderdeel van een reeks werkbezoeken waarbij een minister de koning meeneemt om een deel van het werkterrein van zijn of haar ministerie te laten zien. Twee weken geleden ging Willem-Alexander al met minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert op werkbezoek.


Meer Nederland