Koning roept in kersttoespraak op te blijven samenwerken

Vorsten

25-12-2021 13:50:03

Koning Willem-Alexander heeft zaterdag in zijn kersttoespraak opgeroepen dat mensen ondanks hun verschillen blijven samenwerken. De vorst noemde de coronapandemie en de klimaatverandering als problemen die “ons allemaal raken”.

Willem-Alexander erkent dat er veel verschillen zijn tussen mensen, maar hoopt op meer verbinding. “Zelfs als we weten dat we het op één onderwerp absoluut nooit eens kunnen worden, moeten we blijven zoeken naar wat we wel met elkaar delen. Ook al liggen standpunten ver uit elkaar: we moeten blijven samenleven”, zei hij in de toespraak vanuit Paleis Huis ten Bosch.

De koning ziet dat zowel jongeren als ouderen bereid zijn om mee te helpen aan problemen als de coronapandemie. “Maar ook de klimaatverandering, die we zelf hebben gecreëerd en waarvan we nu de gevolgen aan den lijve ondervinden.”

Samen iets doen aan de “bescherming van ons leven op aarde” kan deel uitmaken van “ons verhaal”, aldus Willem-Alexander. “In een samenleving zonder verhaal kun je moeilijk geloven. Dat verhaal maken we zelf. Een nieuw kabinet kan daarbij niet worden gemist. Iedereen is nodig.”


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.