Koning spreekt na rellen met getroffen Bossche ondernemers

Vorsten

28-01-2021 12:24:15

Koning Willem-Alexander heeft zich donderdag laten zien in Den Bosch waar hij met winkeliers en bewoners sprak die het slachtoffer werden van de rellen maandagavond in de stad. De koning sprak onder meer met Maaike en Guido Neuféglise, eigenaars van de geruïneerde Primera waarvoor een crowdfundingactie werd opgezet.

Willem-Alexander sprak eerst in het stadhuis met burgemeester Jack Mikkers en vertegenwoordigers van onder meer de politie en het Openbaar Ministerie over de gebeurtenissen van maandagavond en op welke wijze er werd ingegrepen.

De koning en burgemeester maakten daarna een wandeling door het stadscentrum van Den Bosch. Op enkele locaties ging Willem-Alexander in gesprek met getroffen ondernemers en omwonenden. Ook sprak hij met wijkagenten en ME’ers die tijdens de rellen dienst hadden en met schoonmakers die de stad na afloop weer opknapten.

Sinds de invoering van de avondklok afgelopen zaterdag was het onrustig in diverse steden in Nederland. Tijdens de ongeregeldheden werden winkels en horecazaken geplunderd en vernielingen aangericht.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.