Koning reikt Erekruis uit

Vorsten

13-03-2014 12:09:00

DEN HAAG – M.C.A. Barones Taets van Amerongen, voormalig particulier secretaris Prinsen en Prinsessen, heeft het Erekruis in de Huisorde van Oranje gekregen. Dat heeft koning Willem-Alexander haar verleend bij Koninklijke Beschikking van 5 maart, zo maakt de Rijksvoorlichtingsdienst donderdag bekend.

De versierselen zijn woensdag uitgereikt aan mevrouw Taets van Amerongen. Zij nam per 1 januari afscheid als particulier secretaris Prinsen en Prinsessen.

Woensdag werd bekend dat de onlangs vertrokken particulier secretaris van koningin Máxima, mevrouw mr. dr. Bahia Tahzib-Lie, ook het Erekruis in de Huisorde van Oranje heeft gekregen. Mevrouw Tahzib was per 1 maart niet meer werkzaam in die functie. Zij is op die dag benoemd tot speciaal gezant van de minister van Buitenlandse Zaken voor de Nederlandse kandidatuur van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties in 2017-2018.

Mevrouw mr.drs. Gabriella Sancisi is de nieuwe particulier secretaris van Máxima. Zij werkte tot voor kort op de Nederlandse ambassade in Zagreb, Kroatië, als plaatsvervanger van de ambassadeur.

Meer Nederland