Koning Willem-Alexander energiek in Elim

Vorsten

2016-02-03 17:02:00

Koning Willem-Alexander bracht woensdagmiddag een bezoek aan het project Elim Energiek in het Drentse Elim. Elim Energiek is een initiatief van Korfbalvereniging Elko en de basisscholen Vogelvlucht en De Palm.

Door samenwerking met Sportief Hoogeveen, de Smederijen van Hoogeveen en Stichting Welzijnswerk krijgt de Elimse jeugd sinds 2014 de mogelijkheid om mee te doen aan diverse workshops, zoals bijvoorbeeld schilderen, koken, muziek en diverse sportieve activiteiten. Door de jeugd hiermee op jonge leeftijd kennis te laten maken, worden hun kansen voor de toekomst vergroot.

Willem-Alexander sprak met medewerkers van het Oranje Fonds en het kenniscentrum Sport over het programma Kracht van Sport. Aansluitend sprak hij met vertegenwoordigers, vrijwilligers en deelnemende kinderen van de betrokken organisaties over het initiatief. Ook nam hij een kijkje bij diverse activiteiten.

Kracht van Sport is een tweejarig programma dat het Oranje Fonds samen met het Kenniscentrum Sport en NOC/NSF heeft ontwikkeld.


Meer Nederland

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?