Video: Koning Willem-Alexander gaat langs bij woonzorglocatie in Hoorn

Vorsten

2020-04-23 12:25:31

Willem-Alexander heeft donderdag opnieuw een werkbezoek gebracht dat in het teken stond van de coronacrisis. De koning reisde af naar woonzorglocatie Lindendael in Hoorn, maakte de Rijksvoorlichtingsdienst bekend.

Zijn bezoek begon bij de communicatie-unit van Lindendael, onderdeel van zorgorganisatie Omring. Deze werd speciaal ingericht zodat bewoners op een veilige manier in contact kunnen blijven met familieleden die nu niet langs kunnen gaan. De koning ging daarna in gesprek met het beleidsteam van Omring dat zich specifiek bezighoudt met de coronacrisis. Ze spraken onder meer over de maatregelen die de organisatie heeft moeten treffen en wat de impact is op medewerkers, cliënten en bezoek.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Daarna sprak Willem-Alexander over dat onderwerp met onder anderen een verpleegkundige, een arts en een teamcoach voor dagbesteding. Ook was de koning benieuwd naar de ervaringen van thuiszorgteams en de wijkverpleging. In het laatste gesprek ging het ook over de impact van alle maatregelen voor mensen met dementie en zorg op afstand en over de specialistische Covid-19 afdeling van Omring in het Dijklander Ziekenhuis.

Willem-Alexander sloot zijn bezoek af op de binnentuin van Lindendael. Daar werd de koning getrakteerd op een muzikaal optreden en konden bewoners en medewerkers hem op afstand begroeten.


Meer Nederland