Koning Willem-Alexander ontvangt nieuwe Bijbelvertaling

Vorsten

06-09-2021 13:03:25

Koning Willem-Alexander krijgt op woensdagmiddag 13 oktober het eerste exemplaar van de nieuwe Bijbelvertaling. De koning krijgt de NBV21, zoals het boek heet, in de Grote Kerk in Den Haag.

De koning is aanwezig tijdens het gehele programma in de kerk. Daarbij wordt onder meer ingegaan op de totstandkoming en het belang van de NBV21. Vervolgens krijgt Willem-Alexander de nieuwe Bijbelvertaling overhandigd door de directeur van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap. Daarna spreekt de koning met betrokkenen, onder wie vertegenwoordigers van kerken.

De NBV21 is de standaardvertaling van de Bijbel voor het hele Nederlandse taalgebied. Het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap heeft er van 2016 tot 2020 aan gewerkt. In totaal zijn 12.000 aanpassingen gedaan. Niet alleen is de tekst gemoderniseerd. Er zijn ook wetenschappelijke inzichten en reacties van Bijbellezers verwerkt in de nieuwe vertaling. De vorige vertaling was van 2004.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.