Koning: zorgpersoneel niet frontlinie maar laatste linie

Vorsten

2020-05-12 20:05:46

Koning Willem-Alexander heeft dinsdag tijdens een videogesprek met de beroepsvereniging van verzorgenden en verpleegkundigen (V&VN) gesproken over het werk dat het zorgpersoneel momenteel verzet in de coronacrisis. Dat meldt de organisatie op haar eigen website.

Verpleegkundigen worden dinsdag, op de Internationale Dag van de Verpleegkunde, wereldwijd geprezen voor het werk dat zij aan de zogenoemde frontlinie verrichten. Maar volgens Willem-Alexander staan zij juist niet vooraan, maar achteraan. De koning ziet het zorgpersoneel meer als “de laatste defensielijn” met de “laatste hulp en redding tegen het virus.”

In het gesprek vroeg Willem-Alexander ook naar de zorgen die verpleegkundigen misschien hebben en wilde hij weten wat voor maatregelen er overal door de zorgprofessionals in het hele land worden genomen zodat patiënten alsnog met familieleden in contact kunnen komen. Daarnaast sprak de koning de hoop uit dat meer mensen nu een baan in de zorg willen overwegen.

Willem-Alexander sloot af met een dankwoord voor het werk dat de beroepsgroep levert en deed meteen een oproep om hen meer erkenning te geven en beter naar hen te luisteren bij het opzetten van het zorgbeleid.


Meer Nederland

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt