Koningin Máxima geniet van sprankelende oogjes

Vorsten

25-05-2016 08:58:00

Koningin Máxima vindt het prachtig om te zien hoe kinderen genieten als ze samen muziek maken. “Die oogjes sprankelen alle kanten op”, zei de koningin woensdag op NPO Radio 4. Máxima is in Den Bosch bij de start van de inzamelingsactie Klassiek Geeft. Hiermee zamelt Radio 4 geld en instrumenten in voor het landelijk Instrumentendepot Leerorkest.

Máxima is als erevoorzitter van het platform van ambassadeurs ‘Meer muziek in de klas’, dat zich inzet voor muziekonderwijs op de basisschool, geregeld bij concerten van het Leerorkest. Ze probeert dan niet mee te zingen, maar dat valt niet mee. “Als je het liedje kent, ga je wel meedoen.”

De koningin genoot begin maart met volle teugen van het jubileumconcert van het Leerorkest. “Dat was geweldig, hartverwarmend. Met name de gezamenlijkheid was heel leuk.”

Máxima onderstreepte woensdag nogmaals het belang van muziekonderwijs op de basisschool, waar ze zich hard voor maakt sinds ze veertig werd, ‘nu vijf en iets jaar geleden’. “Ik heb de enorme luxe gehad om muziekeducatie te krijgen toen ik opgroeide. Daar heb ik zo veel plezier van gehad, dat gun ik alle kinderen in Nederland.”


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.