Koningin Máxima aanwezig bij webinar over schulden

Vorsten

20-01-2021 18:25:48

Koningin Máxima is donderdagmiddag virtueel aanwezig bij het webinar ‘Samen Sterk voor een schuldenzorgvrij ondernemend Nederland’. Daar wordt gesproken over het recente onderzoek van Deloitte naar de impact van de coronacrisis op het mkb en toenemende schuldenproblematiek. Dat gebeurt vanuit het ADO-stadion in Den Haag. De koningin is aanwezig als lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en vanwege haar inzet voor een schuldenzorgvrij Nederland.

Volgens het onderzoek, dat in opdracht van SchuldenlabNL, het Verbond van Verzekeraars en de Nederlandse Vereniging van Banken werd uitgevoerd, zouden vooral zelfstandigen zonder personeel (ZZP’ers) kwetsbaar zijn.

Er wordt vooral stilgestaan bij het versnipperde hulpaanbod voor ondernemers. Er is veel financiële steun, onder anderen vanuit het kabinet, maar dat moet volgens de organisaties goed op elkaar worden afgestemd. Zo kunnen de ondernemers makkelijker hun weg vinden naar een voor hen geschikte regeling of oplossing.

Koningin Máxima volgt in het eerste deel van het webinar een gesprek met de voorzitters van de deelnemende organisaties. Aansluitend is er een gesprek met de gemeente Lelystad, een franchise ondernemer en een ZZP’er over hun ervaringen met gemeentelijke ondersteuning. Ook zijn er korte pitches van maatschappelijke hulpinitiatieven aan ondernemers. Het laatste gesprek gaat over hoe gemeenten ondernemers met financiële problemen kunnen ondersteunen.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.