Koningin Máxima begint week in Barcelona

Vorsten

02-03-2015 06:17:00

DEN HAAG – Koningin Máxima heeft nu de voorjaarsvakantie voorbij is direct een aantal afspraken in het vooruitzicht. De koningin heeft meerdere activiteiten op maandag, donderdag en vrijdag in haar agenda staan.

De week begint in Spanje. In Barcelona spreekt zij over toegang tot financiële diensten op het jaarlijkse Mobile World Congress. Dat doet zij als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling.

Donderdag is de koningin terug in Nederland. In Den Bosch opent zij die dag het nieuwe naar haar vernoemde Máximakanaal en ook de verruimde Zuid-Willemsvaart Den Dungen-Veghel. Vrijdag staan er twee activiteiten in Utrecht in haar agenda. ’s Ochtends brengt zij door bij het Nibud Jubileumcongres in het Muntgebouw en ’s middags is zij bij een bijeenkomst van WOMEN Inc, een onafhankelijk platform dat vrouwen van verschillende leeftijden, culturen en disciplines verbindt.

De koning heeft woensdag ook een afspraak in zijn agenda staan. Hij opent dan de Lentetuin Breezand, waar kwekers uit de kop van Noord-Holland jaarlijks hun bolbloemen tonen.

Meer Nederland