Koningin Máxima bezoekt trainingen Special Olympics

Vorsten

2021-06-11 16:30:25

Koningin Máxima is vrijdagmiddag op de sportcampus in het Haagse Zuiderpark geweest om de trainingen te aanschouwen van deelnemers aan de Special Olympics Nationale Spelen, het tweejaarlijkse sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking. Dat evenement wordt dit weekeinde gehouden.

De koningin nam tijdens haar onaangekondigde bezoek ook een korte videoboodschap op die vrijdagavond wordt vertoond tijdens de digitale opening van de Special Olympics. Máxima wenste iedereen veel plezier en succes. Het was jammer dat het evenement vorig jaar niet kon doorgaan, zo zei ze, maar ze was blij dat iedereen nu wel in actie kon komen, ook al was het grotendeels digitaal en niet via wedstrijden.

De Special Olympics, waar in Den Haag al een aantal jaren naartoe was gewerkt, moesten vorig jaar vanwege de coronapandemie worden uitgesteld. Dit jaar is de opzet aangepast, in lijn met de coronaregels. “Helaas kunnen we u en uw familie niet in het stadion van ADO Den Haag verwelkomen, zoals we hadden gehoopt”, zei Anja Overhoff, voorzitter van het organisatiecomité tijdens het welkomstgesprek.

Trotse moeder

Overhoff feliciteerde de koningin met het slagen voor het eindexamen van dochter Amalia, hetgeen Máxima een “opluchting” noemde. Niet alleen voor de prinses zelf, maar zeker ook voor haar ouders. “Ze heeft hard gewerkt”, aldus de koningin. “Daar zat een trotse moeder”, aldus Overhoff na afloop.

Na de introductie ging Máxima de sporthal in om een kijkje te nemen bij trainingen van Team Den Haag. De koningin pakte de hockeystick op om mee te oefenen met een aantal hockeyers, die enthousiast de bal heen en weer speelden naar haar. Naast de hockeyers waren bowlers in de weer en ook hier pakte Máxima de bal op om een paar kegels omver te werpen, en korte gesprekjes aan te knopen met de spelers en hun begeleiders.

Aan tennis en voetbal waagde ze zich daarna niet. De voetballers hadden ook niet echt aandacht voor het onverwachte bezoek. Die waren te fanatiek bezig met hun spel.


Meer Nederland

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana