Máxima woont geldles bij in Amsterdam

Vorsten

11-03-2015 17:36:00

AMSTERDAM – Koningin Máxima is vrijdagochtend 13 maart aanwezig bij een geldles voor Amsterdamse scholieren in The Edge in Amsterdam. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst aangekondigd. Máxima woont de les bij als erevoorzitter van het platform Wijzer in geldzaken.

De les voor leerlingen uit groep zeven en groep acht wordt gegeven door medewerkers van Deloitte. Zij willen de kinderen in het kader van de Week van het geld leren op een verantwoorde manier met geld om te gaan. Staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) vergezelt de koningin. Máxima en de staatssecretaris volgen een deel van de les en praten onder anderen met de leerlingen over hun ervaringen.

130 scholieren krijgen tijdens de les een aantal vragen voorgelegd uit het Nationaal Geldexamen, een initiatief van de Deloitte Fair Chance Foundation in samenwerking met het Nibud en Uitgeverij Zwijsen. Aan de hand van deze vragen leren de kinderen onder meer wat het verschil is tussen lenen en sparen, hoe ze veilig kunnen betalen met pin en via internet en hoe ze met een kritische blik naar reclames kunnen kijken.

De Week van het geld vindt dit jaar plaats van 9 tot en met 13 maart. Wijzer in geldzaken wil kinderen met dit initiatief al op jonge leeftijd financieel bewust maken. Medewerkers van onder meer banken, verzekeraars en gemeenten geven ruim 5000 gastlessen en workshops op basisscholen door het hele land.

Meer Nederland