Koningin Máxima brengt diverse virtuele werkbezoeken in de zorg

Vorsten

28-01-2021 17:39:27

Koningin Máxima is woensdag online aanwezig bij de lancering van de alliantie Gender & GGZ. De alliantie heeft als doel om de kwaliteit van de geestelijke gezondheidszorg te verbeteren. Ook wil ze meer aandacht voor sekse- en genderidentiteit.

Volgens patiënten, ggz-professionals en wetenschappers die vertegenwoordigd zijn in het verbond kan onvoldoende aandacht voor man-vrouwverschillen binnen de geestelijke gezondheidszorg leiden tot verkeerde diagnoses. Ook kan het ervoor zorgen dat er niet op tijd of helemaal geen passende zorg is. Door aandacht hieraan te geven in onderzoek, onderwijs, de praktijk en bij het publiek wil de alliantie proberen de gezondheid te vergroten.

De alliantie wordt gelanceerd bij een bijeenkomst van WOMEN Inc, een onafhankelijk platform dat vrouwen verbindt en versterkt. Maar voordat het woensdagochtend zover is, spreekt de koningin nog met onderzoekers. Zij zullen onder meer ingaan op de rol die genderverschillen spelen bij psychiatrische aandoeningen, emotionele problemen bij kinderen en autisme. Daarnaast worden de toekomstplannen van de alliantie met de koningin besproken.

Donderdag bracht Máxima ook een virtueel werkbezoek aan de zorg. Bij het Radboudumc in Nijmegen werd gesproken over verschillende programma’s om patiënten te begeleiden voor, tijdens en na hun zorgtraject. Ook werd de koningin geïnformeerd over een project waarin wordt geprobeerd uitbehandelde oncologische patiënten in betere gezondheid hun laatste levensfase door te laten komen.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.