Koningin Máxima brengt werkbezoek aan Kamers met Aandacht

Vorsten

2021-03-08 17:42:27

Koningin Máxima brengt donderdagmiddag een digitaal werkbezoek aan Kamers met Aandacht. Dat maakt Rijksvoorlichtingsdienst bekend. De stichting helpt jongeren tot 23 jaar die geen sociaal vangnet hebben, om op eigen benen te staan.

Vaak kunnen jongeren terugvallen op hun ouders als zij bijvoorbeeld op kamers gaan wonen. De jongeren die dat om een bepaalde reden niet kunnen, worden geholpen door de stichting. Zo kan er vaak alsnog een woonplek geregeld worden.

Tijdens het werkbezoek gaat Máxima in gesprek met medewerkers van Kamers met Aandacht. Met hen praat ze over het makkelijker maken van de zelfstandigheid van kwetsbare jongeren. Het zal verder gaan over de verschillende woonvormen, hoe jongeren aan zo’n verblijf worden gekoppeld en welke resultaten er al zijn geboekt. Ook worden ervaringen gedeeld.

Donderdagochtend brengt de vrouw van koning Willem-Alexander ook al een onlinewerkbezoek aan het Amsterdam UMC. Dan ligt de focus op wetenschappelijke onderzoeken die zijn gestart sinds de uitbraak van het coronavirus.


Meer Nederland