Koningin Máxima: er zijn is soms al belangrijk genoeg

Vorsten

11-02-2021 18:31:50

Het is soms al voldoende als mensen er in moeilijke tijden alleen al voor elkaar zijn. Dat concludeerde koningin Máxima donderdag tijdens haar virtuele werkbezoek aan Kadera en Bindkracht10, twee sociale initiatieven die zich inzetten voor gezinnen met complexe problemen. Zo wil Kadera huiselijk geweld stoppen en voorkomen en koppelt Bindkracht10 uit Nijmegen migratiegezinnen aan maatjes om hen zo zelfredzamer te maken.

De koningin sprak onder meer met medewerkers en vrijwilligers. “Als ik die krachtige vrouwen hierachter zie krijg ik een enorme glimlach op mijn gezicht”, zei Máxima tegen haar scherm dat op dat moment gevuld was met voornamelijk vrouwen.

De vorstin stelde veel vragen en was ook benieuwd hoeveel steun een moeder met een migratieachtergrond heeft gehad aan haar gezinsmaatje, een vrijwilliger met dezelfde achtergrond. “Ik vind het leuk om te weten hoe belangrijk het maatje voor u is geweest.”

Na alle verhalen trok de koningin de conclusie dat het soms al voldoende is als je er bent voor elkaar. “Er zijn is soms al belangrijk genoeg”, zei Máxima met veel instemmend geknik als reactie.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord