Koningin Máxima gaat langs bij speciaal team ggz

Vorsten

14-10-2020 15:17:00

Máxima is woensdagmiddag langsgegaan bij het Enik Recovery College in Utrecht. Het werkbezoek stond in het teken van de netwerksamenwerking gebiedsteam ggz waarbij de psychische zorginstellingen Lister en Altrecht begeleiding en behandeling dichtbij huis bieden.

De koningin sprak eerst met betrokkenen over het ontstaan en de ontwikkeling van het speciale team, dat in 2018 werd opgericht en waaraan onder meer de gemeente en diverse zorgaanbieders meewerken. Ook kreeg Máxima uitleg over de samenwerking voor een goede ggz in de dagelijkse praktijk. Cliënten en leden van de familieraad van Altrecht deelden vervolgens hun ervaringen met de aanpak van het gebiedsteam ggz.

Het bezoek werd afgesloten met een gesprek over het Enik Recovery College, een centrum voor ontwikkeling en scholing rondom herstel dat volledig gerund wordt door ervaringsdeskundigen.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.