Koningin Máxima geeft ‘gouden geldtips’ aan schooljeugd

Vorsten

2021-03-22 11:54:03

Koningin Máxima heeft maandagochtend tijdens de opening van de tiende ‘Week van het geld’ scholieren wat tips gegeven om goed met euro’s om te gaan. Máxima deponeerde tijdens de openingshandeling in het Wereld Forum in Den Haag een grote munt in een opblaasbaar gouden spaarvarken. Die was rechtstreeks online te zien in de scholen die aan de Week van het geld deelnemen.

Koningin Máxima is erevoorzitter van het platform Wijzer in geldzaken. In deze functie vraagt zij aandacht voor financiële educatie en verstandig omgaan met geld door kinderen en jongeren.

De koningin gaf een ‘gouden geldtip’ aan de meekijkende schooljeugd. Ze hield de scholieren voor te plannen of budgetteren “voor iets dat je wilt hebben.” Het was volgens haar belangrijk een doel voor ogen te houden en te zorgen dat zakgeld niet zo maar verdwijnt door allerlei kleine uitgaven. Minister Slob raadde aan ook wat geld in reserve te houden voor onverwachte uitgaven.

Goede beslissingen

“Jong geleerd is oud gedaan”, vond Máxima. De vaardigheden die kinderen aanleren zorgen ervoor dat ze als volwassenen “goede beslissingen kunnen maken. Niet alle kinderen krijgen die vaardigheden van huis uit. Het is goed dat er op school aandacht aan wordt besteed. Dat is goed voor het kind en goed voor de maatschappij.”

Volgens de koningin is “zakgeld ook leergeld.” Als het aan iets verkeerds wordt uitgegeven of als geld eerder op is dan de bedoeling was “ga je een volgende keer twee keer nadenken. Dat is ook belangrijk.”


Meer Nederland