Máxima praat over het belang van muziek voor kinderen

Vorsten

12-05-2014 04:02:00

DEN HAAG – Koningin Máxima geeft maandagochtend een interview op Radio 4. Ze praat met presentator Hans Smit over het belang van muziek voor kinderen. Ook spreekt ze hierover met enkele kinderen van basisschool ’t Palet in Den Haag, waar de koningin om 9.00 uur arriveert om luisteraars op te roepen hun ongebruikte muziekinstrumenten te doneren voor muziekonderwijs aan kinderen.

Aan Marco de Souza, initiatiefnemer van het Instrumentendepot Leerorkest, overhandigt Máxima het eerste instrument. Máxima verzorgt daarmee voor Radio 4 de aftrap van de landelijke inzamelingsactie Klassiek Geeft. Het is de tweede keer dat Radio 4 muziekinstrumenten inzamelt. In 2011 kregen 1267 instrumenten op deze wijze een nieuwe bestemming.

Bijna 2 weken lang gaat Radio 4 campagne voeren voor het Instrumentendepot Leerorkest, dat zoveel mogelijk kinderen in Nederland de kans wil geven een muziekinstrument te leren bespelen. Luisteraars kunnen daarnaast geld doneren en bieden op veilingitems, zoals een concert van Janine Jansen, een masterclass dwarsfluit van Berdien Stenberg en een huiskamerconcert van Tania Kross.

Veilen

Onder anderen Maartje van Weegen, Cor Bakker, Freek en Hella de Jonge, Perquisite, Gerdi Verbeet, Herman van Veen, Hans Liberg en Wibi Soerjadi laten persoonlijke items veilen. Prominenten schuiven de komende weken aan in de Radio 4-studio en brengen hun veilingitems nog eens extra onder de aandacht bij luisteraars.

Bieden kan via www.radio4.nl. De veiling sluit op 23 mei om 16.30 uur. Dan maakt Radio 4 de eindstand van de inzamelingsactie bekend, tijdens een marathonuitzending vanuit VondelCS in het Vondelpark in Amsterdam.

Meer Nederland