Koningin Máxima naar Indonesië

Vorsten

2016-08-25 15:33:00

Koningin Máxima reist volgende week af naar Indonesië. Daar zal ze in haar functie als speciaal pleitbezorger van de secretaris-generaal van de VN voor inclusieve financiering voor ontwikkeling spreken over de verbetering op dat front in het land. Dat maakte de Rijksvoorlichtingsdienst donderdag bekend.

Máxima is twee dagen in Indonesië. Op dinsdag 30 augustus houdt ze in Jakarta een toespraak bij de OJK Fintech conference, een bijeenkomst over technologische innovaties in de financiële dienstverlening. De koningin zal onder meer ingaan op het belang van een goede uitvoering van de lancering van een nationale strategie voor inclusieve financiering, die Indonesië voor ogen heeft. Ook zal ze van het IMF en het lokale VN-kantoor te horen krijgen hoe de huidige stand van zaken is.

De volgende dag brengt Máxima een bezoek aan enkele winkeliers buiten Jakarta die naast hun winkel een kleine bank hebben opgericht waar mensen geld kunnen storten, opnemen en sparen. Ook bezoekt de koningin een schoolproject om jongeren het belang van sparen te leren.

Tijdens het bezoek heeft Máxima ook een ontmoeting met president Joko Widodo. Afgelopen april bracht de president een bezoek aan Nederland. Hij had toen al een gesprek met Máxima over inclusieve financiering.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig