Koningin Máxima niet bij confirmatie in Noorwegen

Vorsten

13-08-2020 14:40:21

Koningin Máxima zal de confirmatie van haar Noorse petekind prins Sverre Magnus niet bijwonen. Dat heeft een woordvoerder van het Noorse hof bevestigd aan het ANP.

Vanwege de coronacrisis zullen op 5 september alleen de Noorse peetouders Espen Høiby, Bjørn Andersen-Steinsland en Marianne Gjellestad. de plechtigheid in de kerk van Asker bijwonen. Dat betekent dat ook de Griekse kroonprins Pavlos en prinses Rosario niet naar Noorwegen zullen reizen.

Nederland staat met ingang van 15 augustus weer op de lijst van landen waarvan reizigers verplicht tien dagen in quarantaine moeten wanneer ze in Noorwegen aankomen. Dat maakte het al onwaarschijnlijk dat Máxima de reis naar Oslo zou maken.

Vakantieadres

De koningin had quarantaine alleen kunnen voorkomen indien ze vanaf haar veronderstelde vakantieadres in Griekenland rechtstreeks naar Noorwegen was gereisd. Dat land, waar op dit moment ook Sverre Magnus’ peetoom kroonprins Pavlos zich bevindt, staat niet op die lijst van het Noorse RIVM.

Het Noorse hof maakte donderdag bekend dat prins Sverre Magnus in Asker bevestigd zal worden als lidmaat van de Noorse lutherse kerk. Al zijn peetouders waren daarbij zoals gebruikelijk uitgenodigd. De kerk in Asker heeft op 5 september meer confirmaties dan die van Sverre Magnus. Vanwege de coronamaatregelen wordt families aangeraden het aantal genodigden tot de eigen kring te beperken. De koninklijke familie volgt dat advies op.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord