Koningin Máxima opent Fintech Week in Amsterdam

Vorsten

07-06-2021 03:31:46

In Amsterdam komen de hele week vertegenwoordigers van Europese fintech organisaties en financiële instellingen bij elkaar voor Fintech Week. Koningin Máxima, die zich namens de Verenigde Naties als ambassadeur inzet voor de fintech-sector, opent de week met een virtuele toespraak. Daarin zal ze het hebben over technische innovaties en hoe deze kunnen bijdragen aan goede toegang tot digitale financiële diensten.

Netwerkorganisatie Holland Fintech organiseert het evenement, dat op vrijdag 4 juni werd geopend en tot vrijdag 11 juni duurt, voor de vierde keer. Doel van deze editie is om een nog breder publiek met fintech-ontwikkelingen te laten kennismaken.

De week begint met de ervaring van consumenten met financiën. Daarnaast komen nog aan bod; de veranderingen voor mkb-ondernemers, de impact van fintech op de maatschappij, het houden van toezicht op de sector en nieuwe ontwikkelingen zoals spacs (special purpose acquisition company, een zogeheten lege beurshuls waarmee geld opgehaald kan worden voor een aankoop) en NFT (non-fungible tokens, niet-inwisselbare voorwerpen waarmee je bijvoorbeeld digitaal kunst kunt kopen). Ook het bestrijden van armoede met fintech-oplossingen wordt besproken en er wordt een rapport gepresenteerd over het betalen met cryptovaluta in de detailhandel.

Ook prins Constantijn (van de Nederlandse start-uporganisatie Techleap), Hanzo van Beusekom (bestuurslid Autoriteit Financiële Markten) en Jan Ceyssens (hoofd van het departement voor financiële diensten van de Europese Commissie) staan op de sprekersrol.


Meer Nederland

In deze extra dikke Vorsten:

 

– Terugblik op Koningsdag
– Exclusief interview met prinses Margarita
– Familietraditie: studeren in Leiden
– De hofhouding van het koningspaar
– Belgisch koningshuis op weg naar herstel