Koningin Máxima opent Kinderziekenhuis

Vorsten

2015-05-01 08:18:00

DEN HAAG – Koningin Máxima opent vrijdag 12 juni 2015 het nieuwe Juliana Kinderziekenhuis (JKZ) in Den Haag. De nieuwe locatie is gehuisvest in het HagaZiekenhuis en biedt ook onderdak aan een Kinder Spoedeisende Hulp, het Haga Juliana Geboortecentrum en een Ronald McDonald Huis. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

In het kinderziekenhuis werken speciaal opgeleide zorgverleners die zieke kinderen kunnen afleiden en laten ontspannen. De inrichting van het ziekenhuis draagt hieraan bij. Gekleurd en dimbaar licht in de behandelkamers, geurbeleving, vrolijke muurillustraties, speelobjecten en projecties met bewegende animatiefiguren op de muren, beïnvloeden de beleving van het kind wat, volgens het ziekenhuis, zorgt voor een sneller herstel. Ook kunnen ouder en kind samen op een kamer verblijven. Daarnaast biedt het ziekenhuis speciale ruimtes waar families van zieke kinderen kunnen verblijven en overnachten.

Het JKZ bestaat dit jaar 130 jaar. In 1885 werd in Den Haag het initiatief genomen voor de oprichting van een instelling voor zieke kinderen. In 1929 opende koningin Emma het kinderziekenhuis en kreeg het de naam Juliana Kinderziekenhuis. In 2000 opende koningin Beatrix het JKZ. Koningin Máxima zet de traditie voort met de opening van het nieuwe Juliana Kinderziekenhuis.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

– Het warme nest van Kate: de Middletons

– Prinses Elisabeth op kamers

– Hoe zit het nu echt met Kroondomein Het Loo?

– Pieter van Vollenhoven schrijft over muziek