Koningin Máxima schuift aan in dorpshuis

Vorsten

2016-03-30 06:57:00

Dorpshuis Ons Genoegen in Nieuwer Ter Aa maakt zich op voor hoog bezoek. Koningin Máxima brengt woensdagmiddag een bezoek omdat het dorpshuis een van de elf genomineerden is voor de Appeltjes van Oranje, de jaarlijkse prijs van het Oranje Fonds.

In Nieuwer Ter Aa wordt niets aan het toeval overgelaten. Het dorpshuis is opgepoetst door vrijwilligers, het gras is gemaaid en het dorp is versierd. Dat blijkt uit de Facebookpagina van het dorpshuis. Inwoners van Nieuwer Ter Aa zijn ertoe opgeroepen de vlag uit te hangen om Máxima te verwelkomen.

Voordat Máxima naar het Utrechtse dorp afreist, woont ze in Amsterdam het symposium ‘Muziekeducatie doen we samen’ bij. In het conservatorium van Amsterdam staat de vraag centraal hoe de groepsleerkracht en de vakdocent muziek samen kunnen zorgen voor goed muziekonderwijs op de basisschool. De koningin is erevoorzitter van het platform Meer muziek in de klas.

Koning Willem-Alexander is woensdag aan het werk in Den Haag. Op Paleis Noordeinde ontvangt hij de geloofsbrieven van de nieuwe ambassadeurs van Frankrijk, Algerije en Kirgizië.


Meer Nederland