Koningin Máxima spreekt met detailhandel over coronacrisis

Vorsten

28-01-2021 13:24:36

Koningin Máxima heeft donderdagochtend een digitaal werkbezoek gebracht aan brancheorganisatie INretail en winkelondernemers uit het midden- en kleinbedrijf. Het bezoek aan de non-food retail zoals kleding- en schoenenzaken en meubelwinkels, stond in het teken van de gevolgen van de coronacrisis.

Door de coronamaatregelen, waaronder twee lockdowns, worden ondernemers in deze sector zwaar getroffen. Zij vertelden de koningin dan ook over de gemiste verkoop in de decembermaand, die normaal gesproken voor een groot deel van de seizoensomzet zorgt. Voorraden, onder andere van de winter, blijven onverkocht en er is geen geld om de voorjaarscollectie te betalen. Het aantal bestellingen is enorm teruggelopen. Hoewel overheidsvergoedingen de financiële druk iets verlichten, lopen de vaste lasten door en zijn de kosten hoger dan de tegemoetkomingen, zo lieten de ondernemers de koningin weten.

Máxima had in haar videogesprek ook aandacht voor de thuissituatie van de ondernemers. Zij sprak met hen over de impact van het thuiswerken op de familie en het bedrijf, en over de mentale belasting om zowel het gezin als medewerkers gemotiveerd te houden.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.