Koningin Máxima verdiept zich in Tilburgse schuldhulpverlening

Vorsten

19-01-2021 15:52:33

Koningin Máxima brengt woensdagmiddag een digitaal werkbezoek aan Tilburg waarbij zij wordt geïnformeerd over ‘de Doorbraakmethode’. Hierbij worden huishoudens die te kampen hebben met problemen als armoede of psychische- en gezondheidsproblemen, via een persoonlijke aanpak geholpen om hun leven weer op orde te krijgen.

De koningin hoort in Tilburg van initiatiefnemer, professionals die gezinnen begeleiden en ervaringsdeskundigen hoe het samen bedenken en uitvoeren van oplossingen ervoor zorgt dat er weer grip komt op de persoonlijke en financiële situatie. Met wethouder Esmah Lahlah en andere medewerkers van de gemeente Tilburg bespreekt de koningin ook hoe de aanpak bij de gemeente wordt uitgewerkt en hoe de samenwerking met partners verloopt.

Deze schuldhulpverlening op maat is een van de vijf schuldhulpmethoden van SchuldenlabNL, dat landelijk wordt opgeschaald. Onderwerp van gesprek woensdagmiddag in Tilburg is dan ook hoe andere gemeenten van de Doorbraakmethode gebruik kunnen maken. Gezinnen met meerdere problemen krijgen van verschillende kanten hulp, maar raken vaak het overzicht kwijt door het aantal hulpverleners en de versnipperde hulp. Bij de Doorbraakmethode wordt deze hulp gebundeld en worden gezinnen geholpen stap voor stap uit de problemen te komen.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.