Koningin Máxima op de radio

Vorsten

11-05-2014 08:31:00

HILVERSUM – Koningin Máxima is maandagochtend live te horen op Radio 4. Ze geeft dan de aftrap van de landelijke inzamelingsactie Klassiek Geeft, waarmee de publieke radiozender oproept oude muziekinstrumenten te doneren voor muziekonderwijs aan kinderen. In 2011 haalde Radio 4 met een soortgelijke actie 1267 instrumenten op.

Bijna 2 weken lang gaat Radio 4 campagne voeren voor het Instrumentendepot Leerorkest, dat zoveel mogelijk kinderen in Nederland de kans wil geven een muziekinstrument te leren bespelen. Luisteraars kunnen daarnaast geld doneren en bieden op veilingitems, zoals een concert van Janine Jansen, een masterclass dwarsfluit van Berdien Stenberg en een huiskamerconcert van Tania Kross.

Koningin Máxima trapt de actie maandagochtend af tijdens een radio-uitzending in basisschool ’t Palet in Den Haag. Ze schuift aan bij presentator Hans Smit voor een interview over het belang van muziek voor kinderen. Ook spreekt ze hierover met enkele leerlingen. Aan Marco de Souza, initiatiefnemer van het Instrumentendepot Leerorkest, overhandigt Máxima het eerste gedoneerde instrument.

Op vrijdag 23 mei maakt Radio 4 de eindstand van de inzamelingsactie bekend, na een marathonuitzending vanuit het Vondelpark in Amsterdam.

Meer Nederland