Koningin Máxima volgende maand langs bij Veteraneninstituut

Vorsten

25-06-2020 15:37:15

Koningin Máxima gaat volgende maand langs bij het Veteraneninstituut in Doorn. Het bezoek op 15 juli staat in het teken van de erkenning en waardering van en de zorg voor Nederlandse veteranen, maakte de Rijksvoorlichtingsdienst donderdag bekend.

Máxima wordt tijdens haar bezoek geïnformeerd over de veteranenwereld en de wijze waarop het Veteraneninstituut zich voor de veteranen inzet. De koningin krijgt een rondleiding door het gebouw en maakt kennis met de Bond van Nederlandse Militaire Oorlogs- en dienstslachtoffers (BNMO), het Landelijk Zorg Systeem voor Veteranen en het Veteranen Platform.

De koningin sluit haar bezoek af met een gesprek met veteranen, dienstverleners en vrijwilligers. Ze zullen het daarbij onder meer hebben over de verschillende aspecten van het veteranenwerk zoals de hulpverlening aan veteranen, het bewustmaken van de rol van veteranen in de samenleving, en het organiseren van en deelnemen aan activiteiten door veteranen.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.