Máxima spreekt Chinese studenten toe

Vorsten

2014-11-25 18:18:00

PEKING – Koningin Máxima houdt woensdag een toespraak voor studenten in Peking. Op de nationale school voor ontwikkeling legt ze uit hoe innovatie de toegankelijkheid van financiële diensten in China verder kan ontwikkelen. Aansluitend kunnen studenten de koningin aan de tand voelen over haar rede.

Het uitstapje naar de universiteit is onderdeel van het vijfdaagse werkbezoek dat Máxima deze week aan China brengt in haar rol als VN-pleitbezorger voor ‘inclusieve financiering voor ontwikkeling’, dat wil zeggen betere toegang tot financiële diensten als leningen, verzekeringen en sparen. China ontwikkelt daarvoor een nationaal plan en heeft de koningin als VN-expert uitgenodigd om met haar ervaringen te delen. Op haar beurt kan Máxima weer van de Chinezen leren.

China zet hoog in op nieuwe wijzen van bankieren, via internet of mobiel. De koningin bekijkt woensdag tijdens twee veldbezoeken op het platteland hoe dat in de praktijk uitpakt. Zo gaat ze naar een tomatenteler, schapenfokker en een groentewinkel.


Meer Nederland