Koningspaar en prinses Beatrix bij Koningsdagconcert

Vorsten

06-04-2014 08:06:00

DEN HAAG – Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix zijn dinsdagavond aanwezig bij het eerste Koningsdagconcert.

Het concert in de Philharmonie in Haarlem bestaat uit een optreden van Holland Baroque Society met jazztrompettist Eric Vloeimans en een ensemble onder leiding van harpiste Gwyneth Wentink.

Er is gekozen voor de Philharmonie Haarlem als locatie voor het concert omdat de viering van Koningsdag dit jaar in de provincie Noord-Holland plaatsvindt. De koninklijke familie viert op 26 april Koningsdag mee in de gemeenten Amstelveen en Graft-De Rijp.

Campus

Voordat het zover is opent koningin Máxima dinsdagochtend eerst de Campus Hoogvliet in Rotterdam, zo blijkt uit de agenda van het Koninklijk Huis. Campus Hoogvliet bevat drie onderwijsinstellingen, een woongebouw voor jongeren, een sportgebouw en een Art Studio.

Pieter van Vollenhoven komt komende week twee keer in actie. Woensdag opent hij de gerestaureerde Nieuwe Kerk in Zierikzee. Zaterdagochtend opent hij in Almere het expositiecentrum PIT in Almere. PIT is ontstaan uit een fusie tussen het Nederlands Politiemuseum en het Nationaal Brandweermuseum.


Meer Nederland