Koningshuis blikt terug op skivakantie koningin Wilhelmina

Vorsten

2020-02-20 17:44:55

De koninklijke familie is al helemaal klaar voor hun jaarlijkse verblijf in wintersportoord Lech in Oostenrijk. Een traditie die decennia teruggaat, want de Oranjes staan al jaren zeer graag op de latten. Op de Instagram-account wordt donderdag teruggeblikt op een skivakantie in het Oostenrijkse Igls (1936) van koningin Wilhelmina en prinses Juliana.

Op het zwart-witkiekje is te zien hoe prinses Juliana, de moeder van prinses Beatrix, op de ski’s staat in de sneeuw. Moeder Wilhelmina houdt een van haar stokken stevig vast. “Prinses Juliana bleef nog tot ruim boven de tachtig jaar actief op de lange latten. Ook haar dochter Prinses Beatrix skiet nog steeds”, staat bij de foto geschreven.

Dit bericht bekijken op Instagram

In februari 1936 verbleven Koningin Wilhelmina, Prinses Juliana en enkele vrienden in het Oostenrijkse Igls. Deze foto van Prinses Juliana met haar moeder Koningin Wilhelmina is gemaakt op 7 februari 1936. Prinses Juliana bleef nog tot ruim boven de tachtig jaar actief op de lange latten. Ook haar dochter Prinses Beatrix skiet nog steeds. Volgende week worden Prinses Beatrix, Koning Willem-Alexander Koningin Máxima en hun dochters weer gefotografeerd tijdens de jaarlijkse fotosessie in Lech. Ook Prins Constantijn, Prinses Laurentien en hun kinderen zijn erbij aanwezig. #TBT #throwbackthursday #Lech #koning #King #WillemAlexander #koningin #Queen #Maxima #Wilhelmina #Prinses #Beatrix #Laurentien #Prins #Constantijn 📸ANP

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis) op

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane worden volgende week gefotografeerd in Lech. Ook prinses Beatrix, prins Constantijn, prinses Laurentien en hun kinderen gravin Eloise, graaf Claus-Casimir en gravin Leonore zijn dinsdag van de partij tijdens de fotosessie.


Meer Nederland