Koningspaar begint met streekbezoek

Vorsten

29-05-2019 09:22:00

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn woensdagochtend in het gemeentehuis van Opheusden begonnen aan hun streekbezoek aan de Betuwe. Bij aankomst in de Gelderse plaats werden ze op het bordes van het gemeentehuis van Neder-Betuwe begroet door commissaris van de koning John Berends en burgemeester Jan Kottelenberg van Neder-Betuwe, waar Opheusden onder valt.

Voor het gemeentehuis hadden zich honderden inwoners verzameld om het koningspaar te verwelkomen. Willem-Alexander en Máxima namen de tijd om even een rondje langs het publiek te maken.

Het koninklijk gezelschap stapte meteen daarna in de bus voor een korte rit naar het Boomcentrum (TCO) van Opheusden en de laanboomkwekerij Volentis. TCO is een handelsvereniging van laanboomkwekers die de krachten hebben gebundeld op het gebied van handel, kennisvermeerdering, innovatie en verkenning van nieuwe markten.

Familiebedrijf Volentis is een van de aangesloten kwekerijen. Het koningspaar maakt een wandeling door de kwekerij om meer te leren over zaken als innovaties op het gebied van enten, telen, rooien en bestrijden van boomziekten. Ook ontmoeten ze studenten van VMBO Helicon.

Meer Nederland