Koningspaar begint staatsbezoek Canada

Vorsten

2015-05-27 04:20:00

ST JOHN’S – Koning Willem-Alexander en koningin Máxima beginnen woensdagmorgen (plaatselijke tijd) in Ottawa aan hun driedaags staatsbezoek aan Canada. Gouverneur-generaal David Johnston en zijn vrouw Sharon ontvangen het bezoek in Rideau Hall. In de koninklijke groeve in het park rond hun residentie mag de koning in navolging van zijn moeder Beatrix, tante Margriet en grootmoeder Juliana, een boom planten.

De oorlogstijd komt aan de orde bij een kranslegging bij het Nationaal Oorlogsmonument en een ontmoeting met een handvol veteranen. Het staatsbezoek is mede bedoeld om Canada bij de 70ste verjaardag van de bevrijding te bedanken voor de inzet en opoffering ten bate van Nederland.

Het koningspaar arriveerde dinsdagmiddag al in St. John’s in Newfoundland & Labrador. Daar vond een korte ontmoeting plaats met de provinciale premier en luitenant-gouverneur. Willem-Alexander vertelde na aankomst dat hij ijsbergen had gezien voor de kust en dat hij in 1986 voor het eerst in St. John’s was geweest, tijdens zijn diensttijd bij de Koninklijke Marine.


Meer Nederland