Koningspaar begint streekbezoek aan Friesland

Vorsten

13-06-2016 08:01:00

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn maandagmorgen in St Annaparochie begonnen aan hun streekbezoek aan de noordwesthoek van Friesland. In zes uur tijd worden in vier gemeenten acht programmaonderdelen afgewerkt, waarbij in het bijzonder aandacht wordt besteed aan de leefbaarheid van de regio.

Bij het gemeentehuis werd het koningspaar onder meer opgewacht door commissaris van de koning John Jorritsma en burgemeester Gerrit Krol van de tienduizend inwoners tellende gemeente Het Bildt, waarvan St Annaparochie de hoofdkern is.

Honderden Friezen hadden zich voor het gemeentehuis verzameld om het koninklijk bezoek te verwelkomen. Van het gemeentehuis gaat het gezelschap verder naar de vorig jaar geopende campus Middelsee, waar niet alleen voortgezet onderwijs wordt geboden aan leerlingen uit de eigen gemeente maar ook uit het omliggende Menameradiel, Leeuwarderadeel en Ferwerderadiel.

De school heeft een Leerwerkplein, waar onder meer met het bedrijfsleven, wordt samengewerkt om het aansluiting te vinden met de regionale arbeidsmarkt.

Meer Nederland