Koningspaar bezoekt Beieren

Vorsten

2016-04-10 07:02:00

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen woensdag en donderdag een werkbezoek aan de Duitse deelstaat Beieren. Het doel is om de goede relatie tussen Nederland en Beieren te versterken. Het koningspaar reist naar München, waar de deelstaatregering zetelt, en naar Neurenberg.

Tijdens het werkbezoek is er speciale aandacht voor de economische betrekkingen. De focus ligt onder meer op de sectoren hightech, agrifood en logistiek. Minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel) reist dan ook met ze mee en zal gelijktijdig een tweedaagse economische missie leiden.

Het bezoek begint in de Alte Pinakothek in München, waar de ‘Holländer-Saal’ met een verzameling Nederlandse schilderijen uit de Gouden Eeuw onlangs is gerenoveerd. Het koningspaar verricht de officiële heropening. Ook gaan ze langs het distributiecentrum van de BMW Groep en zijn ze aanwezig bij een bijeenkomst over veiligheid op het internet.

Rechtszaal

In Neurenberg bezoeken Willem-Alexander en Máxima onder meer de rechtszaal waar na de Tweede Wereldoorlog de overlevende kopstukken van het nazi-bewind zijn berecht voor een internationaal tribunaal. Ze sluiten het werkbezoek af in het voormalig werk- en woonhuis van de Neurenbergse schilder Albrecht Dürer (1471-1528), waar ze een tentoonstelling openen.

De koning en koningin brengen jaarlijks een bezoek aan één of meerdere Duitse deelstaten, waarbij speciale aandacht is voor de economische betrekkingen. Eerder bezochten ze onder meer Hessen, Baden-Württemberg, Sleeswijk-Holstein en Hamburg.


Meer Nederland