Koningspaar bezoekt handelspartner Colombia

Vorsten

22-11-2013 05:15:00

BOGOTA – Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen vrijdag een kort kennismakingsbezoek aan Colombia. Het is de eerste keer dat een Nederlands staatshoofd het Zuid-Amerikaanse land bezoekt. Colombia is zowel voor Nederland als voor Aruba en Curaçao een belangrijke handelspartner. Het koningspaar wordt behalve door minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken dan ook vergezeld door de premiers van de drie Caribische landen van het koninkrijk.

Tijdens de ontmoeting met president Juan Manuel Santos staan ook de vorderingen die Colombia maakt met de vredesbesprekingen met guerrillabeweging Farc op de agenda, zo meldden Colombiaanse media. Bij de Farc zit de Nederlandse Tanja Nijmeijer aan tafel.

Het koningspaar gaat in Bogota naar het nieuwe Casa de Holanda, een ‘Holland huis’ waar ondernemers uit beide landen elkaar kunnen treffen. De ontmoetingsplek werd eerder dit jaar al gedeeltelijk in gebruik genomen. Koning Willem-Alexander komt de officiële opening verrichten.

Het kennismakingsbezoek aan Colombia wordt zaterdag gevolgd door een bezoek aan Venezuela. Beide Zuid-Amerikaanse landen gelden als ‘buurlanden’ gezien vanuit het Caribische deel van het koninkrijk. Het koningspaar gebruikt Aruba als start- en vertrekpunt voor de bliksembezoeken.

Meer Nederland