Koningspaar bezoekt Inca-citadel

Vorsten

05-08-2014 21:26:00

CUSCO – Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn deze week in Peru. Dat meldde dinsdag het Peruaanse persbureau Andina. Het koningspaar heeft maandag een bezoek gebracht aan Machu Picchu, de eeuwenoude Inca-citadel en -ruïne die op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. Er waren strenge veiligheidsmaatregelen genomen, aldus Adina.

Koningin Máxima was in maart ook al in Peru, maar toen in haar rol van speciaal pleitbezorger voor toegankelijke financiële diensten. Ze werd toen door president Ollanta Humala ontvangen op het presidentieel paleis in Lima. In een gesprek met media aan het einde van dat werkbezoek kwam Machu Picchu al even ter sprake.

Het koningspaar zou zondag zijn aangekomen in Cusco, de op 3400 meter hoogte gelegen historische Peruaanse stad op enkele uren rijden van Machu Picchu. Daar hebben ze een stadstoer gemaakt en daarna zijn ze gaan kijken bij de archeologische opgravingen van Sacsayhuaman en Awanacancha.

Trein

De tocht naar Machu Picchu, nooit ontdekt door de Spaanse veroveraars van Peru, werd zoals gebruikelijk gemaakt met de trein vanuit het plaatsje Ollantaytambo. Dat ligt aan de voet van de berg waarop de 15e eeuwse Inca-stad is gebouwd.

De Rijksvoorlichtingsdienst wilde het vakantieverblijf in Peru niet bevestigen. Over privéreizen van de Oranjes worden geen mededelingen gedaan, aldus de reactie.

Meer Nederland