Koningspaar biedt Noorse koninklijke familie concert aan in Oslo

Vorsten

29-10-2021 16:02:03

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima bieden de Noorse koninklijke familie volgende maand een concert van de Nederlandse celliste Harriët Krijgh aan. Het concert is in het onlangs heropende museum MUNCH in Oslo en is onderdeel van het staatsbezoek van ons koningspaar aan Noorwegen.

Op uitnodiging van koning Harald brengen Willem-Alexander en Máxima van 9 tot en met 11 november een bezoek aan Noorwegen. Op het programma staat onder meer een kijkje in het museum MUNCH in de haven van Oslo. Het museum biedt de grootste collectie werken van de Noorse kunstschilder Edvard Munch en werd slechts enkele weken geleden geopend door het Noorse koninklijk paar. Munch werd wereldberoemd met zijn bekendste werk De Schreeuw.

Met hun bezoek aan MUNCH treden Willem-Alexander en Máxima in de voetsporen van prinses Beatrix. In het oude Munch-museum opende zij in 2015 samen met de Noorse koningin Sonja de tentoonstelling VanGogh+Munch. Dezelfde tentoonstelling was later ook in het Nederlandse Van Gogh Museum te zien.

Meer Nederland