Koningspaar bij uitreiking vrijheidsprijzen

Vorsten

24-03-2016 15:34:00

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima wonen op donderdag 21 april de uitreiking van de Four Freedoms Awards bij. Ook prinses Beatrix en minister-president Mark Rutte reizen af naar Middelburg voor de uitreiking, maakte de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) donderdag bekend.

De Franklin D. Roosevelt Four Freedoms Awards zijn prijzen voor de vrijheid van meningsuiting, de vrijheid van godsdienst, de vrijwaring van gebrek en de vrijwaring van vrees. Dit jaar worden de prijzen uitgereikt aan respectievelijk Mazen Darwish uit Syrië, drie geestelijken uit de Centraal Afrikaanse Republiek, Dr. Denis Mukwege uit de Democratische Republiek Congo en Human Rights Watch.

De International Four Freedoms Award gaat dit jaar naar Angela Merkel. Premier Rutte mag de prijs overhandigen aan de Duitse Bondskanselier.

De Four Freedoms Awards, die elke twee jaar worden uitgereikt, worden toegekend door de Roosevelt Foundation uit Middelburg in samenwerking met het Amerikaanse Franklin and Eleanor Roosevelt Institute. De onderscheidingen gaan naar organisaties en personen die een substantiële, moedige en persoonlijke bijdrage hebben geleverd aan de vrijheid in de wereld.

Meer Nederland