Koningspaar bijgespijkerd over West-Brabant

Vorsten

16-02-2016 17:49:00

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben dinsdag in sneltreinvaart hun kennis van de ‘Brabantse wal’ bijgespijkerd. Zij deden dat tijdens een streekbezoek aan West-Brabant, waar ze achtereenvolgens de gemeenten Woensdrecht, Bergen op Zoom en Rucphen bezochten.

Leidraad bij het bezoek van het koningspaar waren de sociale en economische veerkracht en de bestuurlijke samenwerking in de regio. De veerkracht is nodig, zo leerden de bezoekers, om op alle gebieden – onder meer werkgelegenheid, andere samenstelling van de bevolking en vergrijzing – met de talrijke veranderingen te kunnen omgaan.

In de gemeente Woensdrecht, waar het bezoek van start ging in Ossendrecht, lag de nadruk op de sociale veerkracht, in Bergen op Zoom was de economische veerkracht aan de orde en in het dorpshuis van Sprundel in de gemeente Rucphen stond de bestuurlijke samenwerking centraal.

Wielersport

Aandacht was er tijdens het streekbezoek ook voor de in dit deel van Brabant zo populaire wielersport. In Woensdrecht werd het het zogenoemde Wielercollege bezocht, waar onder meer de voormalige gele trui-dragers uit de Tour de France Jan Janssen, Adrie van der Poel en Rini Wagtmans aanwezig waren.

Het koningspaar kreeg een rondleiding door wielertalenten en keek naar een wielerclinic. Wielrenners kwam aan het einde van de dag ook weer in actie in Sprundel, waar ze bij het vertrek van het koningspaar een erehaag vormden.

Vorsten TV: Streekbezoek Koning en Koningin aan West-Brabant

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Meer Nederland